...tak bude vypadat soutěž Zdravá a nemocná příroda v letošním roce 

Pardubice, 8. ledna 2014 – Současně s dnešním vyhlášením výsledků výtvarné soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje za rok 2013 byl spuštěn i ročník další. Už nyní mohou děti a mládež pracovat na výtvarném ztvárnění kontrastu zdravé a nemocné přírody. V roce 2014 však bude doznívat i ročník minulý – soutěžní práce z loňského roku totiž budou prodávány a výtěžek bude využit na dobročinné účely.

Se začátkem nového roku vzniklo také nové občanské sdružení Pomáháme přírodě, o.s., které se oficiálně stalo mimo jiné realizátorem výtvarné soutěže Zdravá a nemocná příroda Pardubického kraje. Na slavnostním vyhlášení výsledků minulého ročníku soutěže se představilo nejen novým logem, ale také novým charitativním projektem. „Všechny soutěžní práce byly kvůli internetovému hlasování zveřejněny na webových stránkách soutěže www.pomahameprirode.cz a to nám umožňuje i relativně snadný systém prodeje soutěžních prací. Veřejnost si může všechny obrázky v klidu prohlédnout a vybraná dílka zakoupit. Výtěžek bude určen na nákup výtvarných a dalších potřeb pro dětská oddělení v krajských nemocnicích, případně pro dětské domovy v regionu,“ prozrazuje členka občanského sdružení Pomáháme přírodě, o.s. Dáša Hykšová. Základní cena jednoho obrázku je stanovena na částku 150,- Kč. Na webových stránkách bude také zveřejněno číslo účtu, kam bude možné příspěvky zasílat. V loňském roce se soutěže zúčastnilo téměř 1500 dětí a tak je zcela určitě z čeho vybírat.

Občanské sdružení Pomáháme přírodě vzniklo s cílem provozovat veřejně prospěšnou činnost spočívající ve vzdělávání, výchově a osvětě v oblasti životního prostředí i mezilidských vztahů a v oblasti práce s dětmi a mládeží. V tzv. vedlejší činnosti společnost plánuje také například organizování poznávacích procházek a výletů, pořádání výstav, přednášek, festivalů a soutěží, přípravu a pořádání vzdělávacích akcí, seminářů apod. či veřejných sbírek a aukcí. 

pce-kraj sus pce EKOKOM2 cd screenlogo
V1_text_barevne CRo-Pardubice_104.7-Z-RGB

rrapk


logo LDN
     tonda obal logo    pce-denik    

Na webu používáme soubory cookies.

Tyto soubory a informace se naše společnost snaží využívat za účelem vylepšování a rozvoje služeb, které zde nabízíme a poskytujeme. Využití souborů cookies umožňuje zlepšovat pro Vás lepší uživatelnost webových stránek a zpříjemňuje jejich použití.

Souhlasím